Ihminen kissalan takana / Breeder

Puhtaita siamilaispentuja suurella rakkaudella

FI*Selcouth is a small FIFe -registered pure Siamese cattery in Helsinki, Finland. My cats live in our home, sleep in the same bed with us and are free to walk on our tables. I also have a oriental shorthair and maine coon as pets, but I only breed siamese cats, naturally with only siameses in pedigrees.

Olen elänyt kissojen parissa läpi elämäni. Lapsena kuitenkin ajattelin, että siamilaiset ovat varmasti pelottavia. Niin kummallisen näköisiäkin, pitkät raajat, isot korvat ja hurjat päät. Sanomattakinhan sen oli oltava selvää, että kyse oli pelottavasta rodusta.

Sitten tapahtui jotakin. Vuonna 2007 katselin tuttuun tapaani kissakuvia internetin syövereistä, ja kohdalle osui sininaamio siamilainen. Herranjestas, en ollut koskaan eläessäni nähnyt mitään yhtä kaunista ja eleganttia. Rakastuin samantien. Sellainen oli saatava!

Muutamaa kuukautta myöhemmin katselin sydän onnesta pakahtuen, kuinka ensimmäinen siamilaiseni, suklaanaamio variantti Diego kipitti ympäri uutta kotiaan luonani.

Se oli samantien selvää: ilman näitä kissoja en enää voisi olla. Siamilainen oli tullut ja varastanut sydämeni ensimääkäisyllä.

Sen jälkeen vuosiini on mahtunut paljon: on ollut useita eri kaupunkeja, runsaasti matkoja, tullut uusia kissoja, syntynyt sijoituspentueita. Mukaan on tarttunut myös elämänkumppani, jonka kanssa yhdessä asumme kissalaumamme kera Helsingissä.

Kasvattajanimeni rekisteröitiin FIFeen 10.10.2014. Ensimmäinen kasvattipentueeni syntyi 19.9.2017, yli kymmenen vuotta sen jälkeen kun ensimmäinen siamilaiseni kietoi minut pauloihinsa. En ole pitänyt kiirettä. Olen perehtynyt rauhassa, ajan kanssa, siihen millainen kissa siamilainen pohjimmiltaan on ja millaisena sen itse haluan tulevaisuudessa nähdä.

Minun tavoitesiamilaiseni on terve, elegantti kissa, joka kantaa itsensä ylväästi. Minun siamilaisellani on tasapainoinen kolmio, joka ei menetä muotoaan korvien vuoksi. Kiilamainen pää, vinot mantelinmuotoiset silmät, jotka eivät ole liian syvällä. Minun siamilaiseni on aktiivinen, sosiaalinen ja ulospäinsuuntautunut kissa, joka on omalla hurmaavalla tavallaan extra-kaikkea. Minun siamilaiseni on kissa, joka on ilo silmälle ja jonka kanssa eläminen tuo hauskuutta ja onnellisuutta sielulle.

Tampereella 28.9.2017,

Niclas Pikki